வேள்
Tamil
Etymology
(This etymology is missing or incomplete. Please add to it, or discuss it at the Etymology scriptorium.)
Pronunciation
- IPA(key): /ʋeːɭ/
Noun
வேள் • (vēḷ)
Conjugation
Conjugation of வேள் (vēḷ)
Derived terms
- வேளாண்மை (vēḷāṇmai)
- வேள்புலம் (vēḷpulam)
- வேள்புலவரசன் (vēḷpulavaracaṉ)
- வேள்வி (vēḷvi)
- வேள்விக்கபிலை (vēḷvikkapilai)
- வேள்விக்குண்டம் (vēḷvikkuṇṭam)
- வேள்விச்சாலை (vēḷviccālai)
- வேள்வித்தூணம் (vēḷvittūṇam)
- வேள்விநாயகன் (vēḷvināyakaṉ)
- வேள்விநிலை (vēḷvinilai)
- வேள்விமுதல்வன் (vēḷvimutalvaṉ)
- வேள்வியாசான் (vēḷviyācāṉ)
- வேள்வியாளன் (vēḷviyāḷaṉ)
- வேள்வியின்பதி (vēḷviyiṉpati)
- வேள்வு (vēḷvu)
- வேள்வெடு (vēḷveṭu)
References
- University of Madras (1924–1936) “வேள்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.