செய்
Tamil
Etymology 1
Inherited from Proto-Dravidian *key. Cognate with Kannada ಕೆಯ್ (key), Telugu చేయు (cēyu), Malayalam ചെയ്യുക (ceyyuka).
Pronunciation
- IPA(key): /t͡ɕɛj/, [sɛj]
Verb
செய் • (cey)
Conjugation
Conjugation of செய் (cey)
Noun
செய் • (cey)
Related terms
- செயல் (ceyal)
- செயலாளர் (ceyalāḷar)
- செய்கை (ceykai)
- செய்தி (ceyti)
- செய்தித்தாள் (ceytittāḷ)
- செய்தல் (ceytal)
- செயலர் (ceyalar)
- செயல்முறை (ceyalmuṟai)
- செயற்கை (ceyaṟkai)
- செயல்படு (ceyalpaṭu)
- செயல்படுத்து (ceyalpaṭuttu)
- புன்செய் (puṉcey)
Derived terms
- செய்கடன் (ceykaṭaṉ)
- செய்கரை (ceykarai)
- செய்காரியம் (ceykāriyam)
- செய்கால் (ceykāl)
- செய்குன்று (ceykuṉṟu)
- செய்குறை (ceykuṟai)
- செய்குற்றம் (ceykuṟṟam)
- செய்கூலி (ceykūli)
- செய்க்கடன் (ceykkaṭaṉ)
- செய்யுள் (ceyyuḷ)
References
- University of Madras (1924–1936) “செய்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.