સાહિત્યચોરવું
Gujarati
Conjugation
Conjugation of સાહિત્યચોરવું
Verbal Noun | Conjunctive | Consecutive | Desiderative | Potential | Passive | Contrafactual |
---|---|---|---|---|---|---|
સાહિત્યચોરવાનું (sāhityacorvānũ) |
સાહિત્યચોરી (sāhityacorī) |
સાહિત્યચોરીને (sāhityacorīne) |
સાહિત્યચોરવું હોવું (sāhityacorvũ hovũ)1, 2 |
સાહિત્યચોરી શકવું (sāhityacorī śakvũ)2 |
સાહિત્યચોરાય (sāhityacorāya) |
સાહિત્યચોરત (sāhityacorat) |
1 Note: સાહિત્યચોરવું here does not get conjugated. 2 Note: હોવું (hovũ) and શકવું (śakvũ) are to be conjugated normally. |
Simple present / conditional |
Future | Present progressive | Negative future | Negative conditional | |
---|---|---|---|---|---|
હું | સાહિત્યચોરું (sāhityacorũ) |
સાહિત્યચોરીશ (sāhityacorīś) |
સાહિત્યચોરું છું (sāhityacorũ chũ) |
નહીં સાહિત્યચોરું (nahī̃ sāhityacorũ) |
ન સાહિત્યચોરું (na sāhityacorũ) |
અમે, આપણે | સાહિત્યચોરીએ (sāhityacorīe) |
સાહિત્યચોરીશું (sāhityacorīśũ) |
સાહિત્યચોરીએ છીએ (sāhityacorīe chīe) |
નહીં સાહિત્યચોરીએ (nahī̃ sāhityacorīe) |
ન સાહિત્યચોરીએ (na sāhityacorīe) |
તું | સાહિત્યચોરે (sāhityacore) |
સાહિત્યચોરશે (sāhityacorśe), સાહિત્યચોરીશ (sāhityacorīś) |
સાહિત્યચોરે છે (sāhityacore che) |
નહીં સાહિત્યચોરે (nahī̃ sāhityacore) |
ન સાહિત્યચોરે (na sāhityacore) |
તું, આ, આઓ, તે, તેઓ | સાહિત્યચોરે (sāhityacore) |
સાહિત્યચોરશે (sāhityacorśe) |
સાહિત્યચોરે છે (sāhityacore che) |
નહીં સાહિત્યચોરે (nahī̃ sāhityacore) |
ન સાહિત્યચોરે (na sāhityacore) |
તમે | સાહિત્યચોરો (sāhityacoro) |
સાહિત્યચોરશો (sāhityacorśo) |
સાહિત્યચોરો છો (sāhityacoro cho) |
નહીં સાહિત્યચોરો (nahī̃ sāhityacoro) |
ન સાહિત્યચોરો (na sāhityacoro) |
Negative present progressive |
Past | Negative past |
Past progressive |
Future progressive, presumptive |
Present subjunctive |
Contrafactual |
---|---|---|---|---|---|---|
નથી સાહિત્યચોરતું (nathī sāhityacortũ)* |
સાહિત્યચોર્યું (sāhityacoryũ)* |
નહોતું સાહિત્યચોર્યું (nahotũ sāhityacoryũ)* |
સાહિત્યચોરતું હતું (sāhityacortũ hatũ)* |
સાહિત્યચોરતું હોવું (sāhityacortũ hovũ)1 |
સાહિત્યચોરતું હોવું (sāhityacortũ hovũ)2 |
સાહિત્યચોરતું હોત (sāhityacortũ hot)* |
* Note: These terms are declined exactly like adjectives to agree with the gender and number of the subject. 1 Note: હોવું (hovũ) is to be conjugated in the future tense here. 2 Note: હોવું (hovũ) is to be conjugated in the present tense here. |
Imperative forms | |||
---|---|---|---|
Present | Polite | Negative | |
અમે, આપણે | સાહિત્યચોરીએ! (sāhityacorīe!) |
ન સાહિત્યચોરીએ! (na sāhityacorīe!) | |
તું | સાહિત્યચોર! (sāhityacora!) |
સાહિત્યચોરજે (sāhityacorje) |
ન સાહિત્યચોર! (na sāhityacora!) |
તમે | સાહિત્યચોરો! (sāhityacoro!) |
સાહિત્યચોરજો (sāhityacorjo) |
ન સાહિત્યચોરો! (na sāhityacoro!) |
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.