புட்பம்

Tamil

Alternative forms

Etymology

From Sanskrit पुष्प (puṣpa).

Pronunciation

  • (file)
  • IPA(key): /pʊʈpɐm/

Noun

புட்பம் • (puṭpam)

  1. flower
  2. plantain
  3. menstruation
  4. a disease of the eye albugo

Derived terms

  • புட்பகாசை (puṭpakācai)
  • புட்பகாதகம் (puṭpakātakam)
  • புட்பகேசி (puṭpakēci)
  • புட்பகேது (puṭpakētu)
  • புட்பசயனம் (puṭpacayaṉam)
  • புட்பசரன் (puṭpacaraṉ)
  • புட்பசாபன் (puṭpacāpaṉ)
  • புட்பசாமரம் (puṭpacāmaram)
  • புட்பசாரம் (puṭpacāram)
  • புட்பசூனியம் (puṭpacūṉiyam)
  • புட்பதந்தம் (puṭpatantam)
  • புட்பத்திராவகம் (puṭpattirāvakam)
  • புட்பத்திராவம் (puṭpattirāvam)
  • புட்பந்தயம் (puṭpantayam)
  • புட்பபதம் (puṭpapatam)
  • புட்பபலம் (puṭpapalam)
  • புட்பபாணம் (puṭpapāṇam)
  • புட்பபுடம் (puṭpapuṭam)
  • புட்பமஞ்சரிகை (puṭpamañcarikai)
  • புட்பரசம் (puṭparacam)
  • புட்பரதம் (puṭparatam)
  • புட்பராகம் (puṭparākam)
  • புட்பரேணு (puṭparēṇu)
  • புட்பறை (puṭpaṟai)
  • புட்பவதி (puṭpavati)
  • புட்பவருடம் (puṭpavaruṭam)
  • புட்பவாடி (puṭpavāṭi)
  • புட்பாகம் (puṭpākam)
  • புட்பாசனன் (puṭpācaṉaṉ)
  • புட்பாசனி (puṭpācaṉi)
  • புட்பாசவம் (puṭpācavam)
  • புட்பாசீவனி (puṭpācīvaṉi)
  • புட்பாஞ்சலி (puṭpāñcali)
  • புட்பேந்திரம் (puṭpēntiram)

References

  • University of Madras (1924–1936) “புட்பம்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.